Det nedstående symbol, som kan blive vist på Saphe Drive skærmen, betyder at Saphe Link app'en ikke har adgang til GPS'en. Der kan være flere grunde til dette, men her er nogle af de mest almindelige ting man kan tjekke inden man kontakter support.


Lokalitet på iPhone

På iPhones skal Saphe Link app'en have tilladelse til at tilgå lokalitet, som det kaldes på Apples produkter. Denne skal derfor stå på "Altid". Dette betyder at Saphe Link app'en altid har tilladelse til at indhente oplysninger om placering. Det betyder ikke at den gør det hele tiden, men står den f.eks. på "ved brug", skal du først åbne Saphe Link app'en på telefonen og have den kørende i forgrunden, for at den kan hente alarmer ned på telefonen, derfor skal den stå på altid, sådan at den kan hente alarmer, når du kører, selvom du ikke har Saphe Link app'en åben i forgrunden. Brug denne guide til at ændre den indstilling:


Saphe Link App'en skal åbnes før det virker - Sæt lokalitet til Altid


Placering på Android

På Android bliver det lidt mere kompliceret, da Android telefoner ofte er meget forskellige, og har forskellige steder at gemme tilladelser til GPS'en. Dog har de som regel en menu i toppen, som kan tilgås ved at swipe ned to gange. Første gang får man sine notifikationer vist, næste gang vises et panel med forskellige indstillinger som f.eks. WiFi, data, batterisparefunktion osv. Her finder man som regel også GPS'en, som i mange tilfælde vises som et ikon der ligner den omvendte dråbe på Saphe Drive skærmen. Placering skal være slået til, og på de telefoner der skelner imellem præcision, skal den stå på høj nøjagtighed.


Ligeledes skal Saphe Link app'en have tilladelse til at tilgå placeringsdata. Dette gives der normalt tilladelse til under installation af Saphe Link app'en, men har man ikke givet tilladelse til det, og ikke ønsker at geninstallere Saphe Link app'en, for at prøve igen, kan man på de fleste Android telefoner gøre dette (udført på en Samsung Galaxy S10 og kan være anderledes på din telefon):

Gå i Indstillinger
Tryk på Apps (Kan hedde programmer)
Tryk på Saphe Link
Tryk på Tilladelser
Tryk på Placering
Vælg Tillad altid