Fejlvisning af hastighed på Saphe Drive Pro

Har du oplevet, at din Saphe Drive Pro ikke viser den samme hastighed på farveskærmen som speedometret i din bil? Eller måske oplevet, at den varierer meget og bliver opdateret langsomt?

Så giver vi dig her forklaringerne på, hvorfor hastigheden på din trafikalarm kan være ustabil, og hvad du skal gøre for at optimere den. Flere af vores brugere er tilbøjelige til at tro, at deres trafikalarm er defekt, hvilket sjældent er tilfældet. I stedet kan simple justeringer sikre en korrekt visning af hastigheden.

Årsager til varierende hastighedsvisning

Vær opmærksom på at en Saphe Drive Pro ikke har en indbygget GPS og måler derfor ikke din hastigheden. Hastigheden stammer fra din telefonens GPS.

• Speedometret i alle biler viser for meget.
    Ifølge et EU-direktiv må den viste hastighed ikke være lavere end virkelige hastighed. Derfor viser de fleste speedometre 5-10% mere end den reelle hastighed. Oplever du, at speedometret i din bil viser et par kilometer mere end på din trafikalarm, så giver din trafikalarm det mest retningsvisende billede af din reelle hastighed.

• Ikke tilstrækkeligt GPS-signal.
    Ligger din smartphone i lommen eller i en taske, svækkes GPS-signalet markant. Prøv i stedet at placere den på instrumentbrættet eller i en holder. Din trafikalarm indeholder ikke en GPS. Derfor kan du opleve, at hastigheden svinger meget eller opdateres langsomt, da det ikke er din trafikalarm, der måler din bils hastighed, men i stedet GPS-modtageren på din smartphone.

• Forkerte indstillinger på din smartphone.
    Er din smartphones tilstand slået til at være energibesparende, kan det have indflydelse på hastighedsvisningen. Deaktiver denne under Indstillinger på din Smartphone.

Få yderligere vejledning
Har du allerede forsøgt med ovenstående uden held, så giver dig nogle konkrete vejledninger her nedenfor til, hvad du ellers kan prøve for at sikre en korrekt visning af hastigheden på din Saphe Drive Pro trafikalarm.

Hastigheden svinger fortsat

Aben Saphe Link appen, her kan du også se hastigheden nederst til venstre på appen.

Scenarie 1 - Hastigheden er nu forkert på både app og Drive Pro

Det tyder på, at en indstilling er sat forkert. Det er med stor sandsynlighed på grund af, at strømbesparelse er aktiveret på din telefon.

• Åben Indstillinger på din telefon, søg på Batteri og deaktivere Strømbesparelse/Strømsparetilstand

Scenarie 2 - Hastigheden er korrekt på appen, men ikke på Drive Pro

Det tyder på en defekt på Drive Pro eller Bluetooth kommunikationsproblemer. Prøv først med en anden mobiltelefon. Er hastigheden nu korrekt, så er der ikke noget galt med din Drive Pro. Herefter vil vi anbefale, at du prøver med følgende på din mobiltelefon:

• Genstart telefonen. Det er meget vigtigt at man genstarter telefonen og ikke blot slukker og tænder, da dette ikke er det samme.
    På en Android telefon (Samsung, Huawei osv.) skal man blot holde sluk/tænd knappen inde og vælg Genstart.
    På en iPhone kan du se hvordan ved at klikke her.
  • Nulstil netværksindstillinger. (Kun for iPhones) Du kan se hvordan ved at klikke her.

Scenarie 3 - Hastigheden er også forkert på appen

Så kan det tyde på, at GPS’en i telefonen kan være årsagen, og her kan du med fordel nulstille GPS’en.

For at se hvordan man gør det på en Android telefon, kan du klikke her.

For at se hvordan man gør det på en iPhone, kan du klikke her.

Apple CarPlay og Android Auto

Når du forbinder din telefon til bilens anlæg, så vil din telefon i nogle tilfælde begynde at modtage oplysninger om lokation og hastighed fra bilens anlæg.

Fejl i bilens software kan i flere tilfælde føre til forkert visning af hastighed.

Prøv at koble telefonen fra bilens anlæg og se, om det løser problemet.

På Android telefoner har vi en indstilling, som man evt. kan prøve: Gå til: Menu + Android Auto

Vi ser problemet meget tit på bilmodeller fra Ford. Man bør herefter kontakte forhandleren og få bilens software opdateret.