Skärmen på Saphe Drive har en annan teknik än den du hittar i olika telefoner, tv-apparater, dataskärmar och liknande.

Tekniken innebär att den inte avger ljus, utan bara färgar några få celler (pixlar) svart. Det innebär att den använder mindre ström än andra tekniker, eftersom en bild kan förbli stående utan att enheten ständigt behöver uppdatera den.

Istället finns risken att bilden fryser fast då Saphe Drive-enheten, för att undvika att suddiga bilder på skärmen, uppdaterar sin skärm var 500:e gång bilden uppdateras. Det betyder att den tar bort färgen från alla celler i några sekunder (den blir helt blank). Därefter visar den igen bilder på skärmen. Under denna tid får du fortfarande trafiklarm, bara inte ikoner - under 1-2 sekunder.

Så det är inget fel på enheten, utan en säkerhetsåtgärd som gör att du kan ha ett trafiklarm som är lätt att se och som inte kräver mycket ström, vilket gör att batteriströmmen håller mycket länge.