Da Saphe Drive skærmen anvender en anden teknologi, end den du finder i diverse telefoner, fjernsyn, computer skærme og lignede. Dette gør at den ikke udsender lys, men blot farver nogle små celler sorte, som betyder at den bruger mindre strøm end andre teknologier, da et billede kan blive stående uden, at enheden konstant skal genopfriske det. I stedet risikerer den at billedet fryser fast, så for at undgå slør på skærmen fra tidligere billeder, genopfrisker din Saphe Drive trafikalarm skærmen ca. hver 500 gang at billedet opdateres. Dette betyder at den fjerner farven fra alle celler helt i nogle få sekunder (den bliver helt blank). Efterfølgende viser den igen billeder på skærmen.

Det er altså ikke en defekt, men en sikkerhedsforanstaltning, der gør at du kan have en trafikalarm, der nemt kan ses, og som ikke behøver særlig meget strøm, og derfor kan holde strøm meget længe.