Virker din saphe kun, når du åbner saphe link app'en? Modtager du ingen alarmer? Viser din Saphe Drive et ikon med en GPS-nål med en streg over?  - så skyldes det at saphe link app'en ikke har tilladelse til at tilgå din placering altid. Sørg derfor for at "lokalitet" er sat til "Altid":

• Gå i telefonens indstillinger
  • Find saphe link app'en ved at scrolle ned - den ligger typisk næsten helt i bunden
  • Tryk på "Lokalitet"
  • Vælg "Altid"

Bemærk at "Altid" ikke betyder, at saphe link app'en konstant holder din GPS tændt. Det betyder, at saphe link app'en altid har tilladelse til at benytte telefonens GPS. Det gør app'en selvfølgelig kun, når du er forbundet til din Saphe enhed.

Saphe er designet til at kunne forbinde og fungere, uden at du behøver at have telefonen op ad lommen og finde app'en frem. For at kunne gøre dette er det først og fremmest nødvendigt at den kører i baggrunden og bruger Bluetooth, for at den ved hvornår den kan forbinde til din Saphe - dette er det absolut eneste app'en gør, når den ikke er forbundet.

Når app'en får forbindelse til din Saphe trafikalarm, går den også igang med at bruge GPS på telefonen, for at finde din placering, så den kan udregne hastighed og give dig alarmer på de rigtige steder og tidspunkter. De fleste telefoner har mulighed for at ændre tilladelse til GPS til "Ved brug af app'en", "Altid" eller "Aldrig. "Ved brug af app'en" giver umiddelbart mening når man tænker over det, men rent teknisk betyder "Ved brug af app'en", at telefonens skærm skal være tændt, og app'en skal være aktiv på skærmen. Har man derfor sat GPS (lokalitet/placering) til "Ved brug af app'en", kan Saphe Link ikke finde din placering, når din telefon ligger i lommen og skærmen er slukket, eller skræmen er tændt og du anveder andre apps.