Først og fremmest betyder 'Altid' at app'en altid har tilladelse til at benytte telefonens GPS. Det gør app'en selvfølgelig kun, når du er forbundet til din Saphe enhed, så det betyder ikke at GPS altid er tændt.


Saphe er designet til at kunne forbinde og fungere, uden at du behøver at have telefonen op ad lommen og finde app'en frem. For at kunne gøre dette, er det først og fremmest nødvendigt at den kører i baggrunden og bruger Bluetooth, for at den ved hvornår den kan forbinde til din Saphe - dette er det eneste app'en gør, når den ikke er forbundet til en Saphe.


Når app'en får forbindelse til din Saphe trafikalarm, går den også igang med at bruge GPS på telefonen, for at finde din placering, så den kan udregne hastighed og give dig alarmer på de rigtige steder og tidspunkter. De fleste telefoner har mulighed for at ændre tilladelse til GPS til 'Ved brug af app'en', 'Altid', 'Spørg næste gang' eller 'Aldrig'. 


'Ved brug af app'en' giver umiddelbart mening, når man tænker over det, men rent teknisk betyder det, at telefonens skærm skal være tændt, og app'en skal være aktiv på skærmen for at virke. Har man derfor sat lokalitet til 'Ved brug af app'en', kan Saphe Link ikke finde din placering, når din telefon ligger i lommen og skærmen er slukket, eller skærmen er tændt og du anvender andre apps.