Hastigheden vises ikke eller den er forkert

Saphe Link app'en udregner hastighed ud fra telefonens GPS, og dette stiller nogle krav til præcisionen af de data som telefonens GPS leverer. Bliver de tilpas upræcise bliver de helt udelukket fra beregningen. Hvis GPS'ens præcision ikke er tilstrækkelig, kan man opleve at:

• Hastigheden hopper op og ned
  • Er mere end 3-5 km højere eller lavere end bilens speedometer
  • Opdateres hastigheden ikke løbende
  • Hastigheden vises som streger "--"

Dette kan medføre at man ikke får alarmer, eller at man får falske alarmer, derfor er det særlig vigtigt at være opmærksom på.

Der kan være mange årsager til at data fra GPS'en er upræcis eller mangler, så her er nogle af de mest almindelige årsager og løsninger til GPS problemer på telefoner.

Bruger du Android Auto?

Bruger du Android Auto via kabel kan du opleve problemer. Dette kan du læse mere om her.

Bruger du Apple Carplay?

Har din bil Apple CarPlay, og oplever du at hastigheden bliver forkert, så snart du forbinder kablet, så skyldes den forkerte hastighed en udfordring i bilens software. Typisk ser vi at den viste hastighed er 20 – 30 km/t i timen for høj.

Vi har set problemet på flere bilmodeller (især Ford) og den eneste løsning at kontakte dit værksted, og få dem til at opdatere bilens CarPlay.

Hvor har du din telefon?

Det lyder måske underligt, men alt efter hvor du har din telefon henne i bilen kan have stor indflydelse på, hvor godt GPS signal telefonen modtager. Vi ser ofte at afvigelsen i hastigheden skyldes at man har telefonen i lommen eller i en taske nede ved fødderne, altså pakket godt væk. Det kan være en ulempe, da det kan lukke for meget af i forhold til at modtage signaler fra satellitter osv.

Dette er ikke noget vi kan ændre på, da det er telefonen opbygning og GPS modtagerens placering i telefonen, der er årsagen.

Har du derimod telefonen i en holder oppe ved ruden, så har telefonen de bedste muligheder for at få godt signal. Og har du ikke lige en holder, så kan du også ligge telefonen på passagersædet.

Mulige løsninger

Her er nogle af de mest almindelige løsninger til GPS problemer, hvis ikke det hjælper blot at gøre telefonen synlig i bilen som nævnt ovenstående..

Android telefon

Nulstil GPS på Android telefoner

App'en skal åbnes før min hastighed vises

iPhone

Genstart og nulstil lokalitet - iPhone

Genstart iPhone

App'en skal åbnes før min Saphe virker