Saphe Link app'en udregner hastighed ud fra telefonens GPS, og dette stiller nogle krav til præcisionen af de data som telefonens GPS leverer. Bliver de tilpas upræcise bliver de helt udelukket fra beregningen. Hvis GPS'ens præcision ikke er tilstrækkelig, kan man opleve at:

• Hastigheden hopper op og ned
  • Er mere end 3-5 km højere eller lavere end bilens speedometer
  • Opdateres hastigheden ikke løbende
  • Hastigheden vises som streger "--"

Dette kan medføre at man ikke får alarmer, eller at man får falske alarmer, derfor er det særlig vigtigt at være opmærksom på.

Der kan være mange årsager til at data fra GPS'en er upræcis eller mangler, så her er nogle af de mest almindelige årsager og løsninger til GPS problemer på telefoner.

Bruger du Apple CarPlay eller Android Auto?

Læs mere om det her.

Løsninger på GPS problemer

Her er nogle af de mest almindelige løsninger til GPS problemer.

Samsung telefon

Udfordringer med GPS på Samsung

Android telefon

Kalibrer og fix GPS på Android telefoner

iPhone

Genstart lokalitetstjenester

Genstart iPhone