Er Saphe alarmen lovlig at bruge?

I Danmark er det lovligt at bruge trafik alarmer som Saphe, til at advare om fartkontroller o.a. Det er dog ikke lovligt at betjene mobiltelefonen imens du kører, medmindre du kan gøre dette uden at røre ved telefonen, dvs. en Saphe alarm giver dig faktisk en lovlig mulighed for at indrapporterer og bekræfte alarmer, da du gerne må betjene mobilen via eftermonterede knapper på instrumentbrættet - som Saphe trafikalarmen er.

Du kan læse mere om det her: Rådet for Sikker Trafik

Der findes også udstyr, som kan opfange kameraer og dermed alarmere brugeren, men disse er ikke lovlige at bruge i Danmark, og derfor anvender Saphe trafikalarmen sig af indrapporteringer fra brugerne, hvilket er lovligt.

Der er lande, hvor det er noget mere kompliceret, f.eks. er der ikke de samme regler i Tyskland, hvor føreren af bilen ikke må benytte sig af apps og lignende til at alarmere om fartkameraer, men passagerer må dog gerne.